Szeretjük a paradicsomlevest. Anyukámtól tanultam az alapreceptet.
Hozzávalók / 4 adag

10 dl bio paradicsomlé
1 közepes fej vöröshagyma
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
petrezselyem ízlés szerint
2 evőkanál teljes kiőrlésű rozsliszt
70 g virsli
1 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
1 teáskanál cukor
0.5 l víz (szükség szerint)
0.5 bögre főtt barnarizs

Elkészítés

A sárgarépát és a gyökeret megpucoljuk, majd felszeleteljük, lehetőleg jó vékonyra.
A hagymát apró kockákra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, és világos rántást készítünk.
Felöntjük a paradicsomlével, fűszerezzük, beletesszük a répát, gyökeret és takarékra tesszük.
Kis lángon főzzük, közben kevergetjük, mert szeret leragadni. Ha nagyon sűrű, vízzel felengedjük.
Mikor a répa és gyökér már majdnem puha, beletesszük a felkarikázott virslit, és a felaprított petrezselyem felét.
Már csak addig kell főzni, míg a virsli kész nem lesz.
Belekeverjük a rizst, még fűszerezzük, ha szükséges és már tálalhatjuk is, petrezselyemmel megszórva.