Gyermekkorom egyik kedvenc levese.
Hozzávalók / 4 adag

2 l alaplé (füstölt sonka, vagy hús főzőleve)
12 db tojás
15 szem bors
2 db babérlevél
1 kávéskanál feketekömény
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek sertészsír
2 evőkanál finomliszt
1 ek fűszerpaprika
1 db burgonya


Elkészítés

A zsírból, lisztből, őrölt paprikából, fokhagymával rántást készítünk.
Felöntjük a sonkalével, fűszerezzük, beledobjuk a megtisztított vöröshagymát, a nyers burgonyát belereszeljük és kb. 10 percig főzzük. Ha szükséges sózzuk!
Majd 4 tojást beleütünk, alaposan összekeverjük, 5 percig főzzük.
A megmaradt tojásokat egyenként beleütjük, vigyázat, ekkor már nem szabad keverni!
Tíz percnyi főzés után elkészült a finom levesünk.