Kedvenc bioboltomban akadt meg a szemem a vöröslencsén. Gondoltam, csinálok belőle egy jó kiadós levest. Mondanom sem kell, hogy abszolút sikert aratott. Az a jó még benne, hogy mindenmentes, ezért nem kellett nagy változtatást végrehajtanom.
Hozzávalók / 4 adag
25 dkg vöröslencse
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 közepes db sárgarépa
3 db paradicsom
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
4 teáskanál fűszersó
2 teáskanál őrölt fekete bors
2 ek kókuszzsír
2 l víz
Elkészítés
Megmossuk a zöldségeket, a vöröshagymát és a paradicsomokat felkockázzuk, a sárgarépákat és a fokhagymákat felkarikázzuk.
A kókuszzsíron üvegesre dinszteljük a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a fűszersót, a fűszerköményt és az őrölt borsot. Ezt jó alaposan összekeverjük.
Ezután tegyük rá a felkockázott paradicsomokat és a felkarikázott sárgarépákat. Utána öntsük fel a 2 l vízzel.
Ezt addig főzzük míg a sárgarépa fogkemény nem lesz, ezután adjuk hozzá a vöröslencsét, amit még 15 percig főzünk.
0 Megjegyzések