A férjem a kertben lévő almafára pillantva megkívánt egy kis almás sütit, így erre az egyszerű, omlós, nem túl édes pitére esett a választásom. :-)
Hozzávalók/ 10 adag

A tésztához
20 dkg finomliszt
10 dkg margarin
1 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
3 közepes db alma (méretétől függően)

A vaníliasodóhoz
1 csapott ek finomliszt
3 dkg cukor
1 dl habtejszín
1 db tojás
3 teáskanál vanília aroma
2 csomag vaníliás cukor



Elkészítés

A tésztához a margarint picit megolvasztjuk, és összedolgozzuk a liszttel és a vaníliás cukorral, majd a tojást is hozzáadva tésztává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán akkora kerek lapot nyújtunk, hogy ki tudjuk vele bélelni a piteformát.
Az almaszeleteket körkörösen elhelyezzük a tésztán.
A sodóhoz elkeverjük a lisztet a 2 féle cukorral, majd a tejszínnel és a vanília aromával simára keverjük.
Hozzáadjuk a tojást, és azzal is jól elkeverjük.
A sodót az almaszeletek tetejére öntjük.
170°C-on előmelegített sütőbe rakjuk, ha nagyon barnulna a teteje, akkor vegyük le, mérsékeljük a hőfokot 160°C-ra.