Köretként vagy salátával egytálételként is nagyon finom.
Hozzávalók/ 4 adag

A tészta
35 dkg tönkölybúza liszt (világos tönkölybúza liszt)
2 kávéskanál só
1 db tojás
13 dkg vaj
1 csokor bazsalikom

A töltelék
25 dkg paradicsom
25 dkg paprika
15 dkg sonka (füstölt)

Az öntet
3 db tojás
25 dkg ricotta
2 dl habtejszín
10 dkg parmezán sajt (reszelve)
só ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
bors ízlés szerint


Elkészítés

A tészta
A tésztaalaphoz a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót, bazsalikomot, tojással és egy kevés hideg vízzel tésztává formázzuk. Kinyújtjuk, majd egy alacsony peremű sütőformába simítjuk.
A tésztára sütőpapírt terítünk, amire sütőbabot öntünk. 180°C-on, 10 percig elősütjük a tésztát, majd a sütőpapírral együtt eltávolítjuk a nehezéket.
A töltelék
Felszeletelt paprikával és paradicsommal beborítjuk a tésztát, elosztjuk rajt a szeletenként feltekert sonkát.
Az öntet
Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük, zöldségre öntjük.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsül.