A férjem egyik kedvenc étele, tőle tanultam ezt a receptet!
A füstölthús kocka pikáns ízt ad neki, ettől lesz különleges.
Hozzávalók / 4 adag
50 dkg pulykacomb (vagy pulykamell)
50 dkg csuszatészta (fodros kocka)
450 g tejföl
25 dkg trappista sajt (reszelt)
5 dkg vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
majoranna ízlés szerint
1 db füstölthús kocka
1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
Elkészítés
A húst vékony csíkokra vágjuk.
A tésztát megfőzzük, leszűrjük. A főzőlébe teszünk sót és a füstölthús kockát.
A vajat egy lábasban felolvasztjuk, rátesszük a húst, és elkezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, és majorannával fűszerezzük.
Lefedve 10 percig pároljuk, majd a fedő nélkül addig pirítjuk, amíg a hús által kiengedett lé elpárolog.
A tésztát a tejföllel és a reszelt sajttal, valamint a hússal összekeverjük.
Egy nagy lapos sütőformát kivajazunk, és belesimítjuk a tésztát.
Sütőben addig sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.
0 Megjegyzések