A burgonyát, mielőtt a combok körré szórnánk, fűszerezhetjük 1-2 gerezd vékony szeletekre vágott fokhagymával is.
Hozzávalók / 2 adag

2 db csirkecomb
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 ek olívaolaj
1 nagy db vöröshagyma
400 g burgonya
2 szál rozmaring
2 szál kakukkfű
300 g paradicsom
50 g fekete olajbogyó
1 közepes db hegyes erős paprika (piros)
1 gerezd fokhagyma
1 ek barna cukor

Elkészítés

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, sózzuk, és kb. 1 ek olívaolajjal jól bedörzsöljük. A combokat egy tepsibe rakjuk, betoljuk a sütőbe, és 15 percig sütjük.
A hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. A burgonyát meghántjuk, mossuk, kettévágjuk. A fűszereket megmossuk, apróra vágjuk. A burgonyát elkeverjük a hagymával, fűszerekkel, 2 ek olajjal. Sóval, borssal fűszerezzük. A combok köré szórjuk, és további 25 percig sütjük.
A paradicsomot megmossuk, cikkekre vágjuk. A paradicsomot és az olajbogyót a combokhoz adjuk, és további 20 percig sütjük.
A chilit megmossuk, kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, durvára vágjuk. A chilit a fokhagymával, a barna cukorral, kb. ½ tk sóval és 2 ek olívaolajjal botmixerrel összedolgozzuk.
A combokat 2-3-szor megkenjük a chilis-fokhagymás krémmel, és további 15 percig sütjük.