Sokáig kerestem anyám receptjét. Ezt a pizzát elég sokszor elkészítette nekünk még a 80'-as évek elején. Én most készítettem először, de nem utoljára.
Hozzávalók / 4 adag

A tésztához
30 dkg finomliszt
0.5 dl tej
2.5 dkg friss élesztő
0.5 dkg cukor
1 db tojás
0.5 dl napraforgó olaj
1 kávéskanál só
1 dl víz (langyos)

A töltelékhez
8 teáskanál ketchup
2 közepes db paradicsom
25 dkg csemegekukorica (kis doboz konzerv)
1 kis db vöröshagyma
15 dkg sajt (kb.)
só ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
1 db tojás (a tészta szélének kenéséhez)

Elkészítés

A tésztához
A langyos tejhez adjuk a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
A felfuttatott élesztőt az átszitált lisztbe tesszük, és a többi alapanyag hozzáadásával jó laza tésztát gyúrunk.
A tésztát 8 részre osztjuk, és egyenként kör alakúra nyújtjuk.
A töltelékhez
Előkészítjük a a töltelékhez valókat: a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, a konzerv kukoricáról lecsepegtetjük a levét, a paradicsomokat pici szeletekre vágjuk, a sajtot lereszeljük, a fűszereket és a felvert tojást odakészítjük a kezünk ügyébe.
200 fokra előmelegítjük a sütőt.
Mind a 8 db calzone pizza ugyanúgy készül. Megkenjük a kinyújtott tészta egyik felét ketchuppal, ráhalmozzuk sorban a paradicsomot, a hagymát, a kukoricát, picit sózzuk, megszórjuk oregánóval, majd reszelt sajttal. A tészta szélét megkenjük felvert tojással, majd ráhajtjuk a másik felét, és kicsit lenyomkodjuk.
Miután a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a pizzákat, megkenjük tojással.
Kb. 20 perc alatt szép pirosra megsül.