Anyukám egyik régi receptje, amit az egész család apraja-nagyja imád. Nem véletlenül :)
Hozzávalók/ 4 adag
Zöldbab pörkölt
80 dkg zöldbab
60 dkg darált sertéshús
1 közepes db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek napraforgó olaj
majoranna ízlés szerint
1 ek fűszerpaprika
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
15 g szárított natúr zöldségkeverék (1-2 evőkanál)
3 dl víz
Tejfölös habarás
350 g tejföl (2 kis doboz tejföl)
4 evőkanál finomliszt
Elkészítés
Zöldbab pörkölt
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát.
Erre kerül a darált hús, amit a fűszerek követnek: a só, a bors, a majoránna és a szárított zöldségkeverék.
A fűszeres darált húst kb. negyed órát pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldbabot és a fűszerpaprikát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldbabos darált húst, és kis lángon készre főzzük.
Amikor a zöldbab megfőtt, akkor hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is, és jöhet a tejfölös habarás is.
Tejfölös habarás
A tejfölt és a lisztet egy habverő segítségével simára keverjük.
A zöldbabos pörkölt levéből egy keveset hozzáadunk, majd a kész pörkölttel elkeverjük.
Kb. 5 percig főzzük még, amíg felforr és besűrűsödik. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
0 Megjegyzések