Jó ideje nem főztem meg ezt a finom ételt. A férjem mindig panaszkodik, hogy a paradicsom égeti. Nemrég hallottam a tv-ben, hogyha átsütjük egy kevés olajon, zsíron, akkor nem fog égetni. Ma eldől, hogy működik-e?
Hozzávalók/ 4 adag
Paradicsomos káposzta
1 kis db káposzta
50 dkg sertéshús
2 kávéskanál só (ízlés szerint)
0.5 teáskanál bors
1 kávéskanál köménymag
140 g konzerv paradicsom
3 db babérlevél
2 ek cukor (ízlés szerint)
1 teáskanál füstölt pirospaprika
Burgonyagombóc
38 dkg burgonya
10 dkg finomliszt
2 csipet só
Elkészítés
Paradicsomos káposzta
A húst tisztítsuk meg, vágjuk kisebb kockákra, és tegyük fel főzni. Sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint.
A káposztát vágjuk csíkokra, amikor már majdnem puha a hús, adjuk hozzá, és főzzük puhára.
A paradicsomkonzervet kevés olajon süssük át pár percig.
Amikor puha a káposzta, adjunk a paradicsomhoz pár ek lisztet, keverjük jól el, szükség szerint adjunk hozzá vizet,öntsük a káposztához, ízesítsük cukorral, és forraljuk össze.
Az elkészített gombócokat főzzük az ételbe kb. 10-15 percig. Legvégén szórjuk bele a majoránnát .
Burgonyagombóc
A burgonyát lereszeljük, és adjuk hozzá a lisztet, majd dolgozzuk össze.
Golyókat formálunk belőle, a káposztába rakjuk, és legalább 10-15 percig forraljuk.
0 Megjegyzések