Imádom a palacsintát. Természetesen töménytelen mennyiségben. Ugyanakkor diétázom is, szénhidrátot és fehérjét számolok, vagyis nem engedhetem meg magamnak. Ezt találtam ki helyette a nyári-strandos napokra.
Hozzávalók / 2 adag
Palacsinta
40 g zabpehely
40 g zabpehelyliszt
6 g sütőpor (fél csomag)
1 db tojás
1 dl tej (0,1% zsírtartalommal)
4 dl szódavíz (kb., érzésre)
4 teáskanál kókuszolaj
Ízesítés
10 g cukrozatlan kakaópor (zsírszegény)
10 g kókuszreszelék
50 g diabetikus dzsem
Elkészítés
A zabpelyhet, zabpehelylisztet, sütőport, tojást, tejet összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy a tésztánk sűrű, ugyanakkor folyós legyen. 10 percig pihentetjük. Ha úgy érezzük, ekkor még adhatunk hozzá vizet, mert a zab felszívja.
A palacsintasütőben egy kis kókuszolajat felmelegítünk.
Süthetünk egész, nagy palacsintákat (így kb 5-6 darabot kapunk), vagy 3 evőkanálnyi tésztából kisebbeket, amiből rakott palacsintát építhetünk (a képen ez látható).
Kókuszreszelékkel, cukrozatlan kakaóporral és diabetikus dzsemmel ízesítsük. Cukrot ne használjunk, a lekvár segít, hogy édességet varázsoljunk belőle.
Lassan együk, mert különben hamar elfogy! :)
0 Megjegyzések