Több diónk van, mint kókuszunk, ezért Oli remek kókuszos csigája helyett néha diós csigát sütök Vilmosnak az esti tévézéshez és az iskolába vinni.
Hozzávalók / 8 adag

A tésztához
40 dkg finomliszt
25 dkg vaj
2 db tojás
3 dkg élesztő
1 dl tej
15 dkg cukor
1 csipet só
1 db tojásfehérje (a kenéshez)

A töltelékhez
10 dkg dió (darált)
10 dkg cukor
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
1.5 dl tej


Elkészítés

Az élesztőt a tejben 1 kanál cukorral és 1 kanál liszttel megfuttatjuk.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot és a sót. A tojásokkal összegyúrjuk.
A futtatott élesztővel és még annyi langyos tejjel továbbgyúrjuk, hogy rugalmas tésztánk legyen.
Egy órán át hűtőszekrényben pihentetjük.
Négyszögletesre nyújtjuk, ráterítjük a tölteléket. Szorosan összesodorjuk. Másfél cm vastag szeletekre vágjuk.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 15 percig kelesztjük.
Tojásfehérjével megkenjük. Forró sütőben kezdjük sütni, majd a lángot levéve közepes lángerőnél készre sütjük.
 A töltelék 
 A darált diót a cukorral összekeverjük. Ráreszeljük a citrom héját.
A tejet felforraljuk és forrón a cukros dióra öntjük.
Összekeverjük, hűlni hagyjuk