Ez egy régi Kiskegyed recept, ami nagyon bevált nálunk. Lányom imádja a pizzát, gyakran kell sütnöm neki, néha minit, néha ilyen nagyot, de mindig elfogy, és szereti az egész család.
Hozzávalók / 4 adag
A pizzatésztához
35 dkg finomliszt
1.5 dkg élesztő
2 ek olívaolaj
2 dl víz (langyos)
1 teáskanál napraforgó olaj (a tepsi kikenéséhez)
A paradicsomos és a mozzarellás alaphoz
2 ek olívaolaj
30 dkg csiperkegomba
20 dkg mozzarella
3 ek tej
15 dkg sonka
10 dkg paradicsom
140 g csemegekukorica
340 g ananászkonzerv (vagy friss)
400 g konzerv paradicsom
20 dkg sajt (reszelt)
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
A fűszerezéshez
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
Az olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd az apróra vágott sonkát, és a gombát. Összesütjük, hozzátesszük a friss paradicsomot, fűszerezzük.
A konzerv paradicsomot is belekeverjük, összefőzzük, hozzákeverjük a kukoricát és az ananászt is.
Amíg megfő a paradicsomos alap, elkészítjük a pizzatésztát úgy, hogy a langyos vízben elkeverjük az élesztőt, hozzáadjuk a lisztet, az olívaolajat, és kézzel öszegyúrjuk. Cipót formázunk belőle, amit kelesztőtálban pihentetünk kb. 1 órán át.
A mozzarellát összekeverjük a tejjel, botmixerrel krémesre dolgozzuk, és félretesszük.
A tepsit kiolajozzuk (nem muszáj), és ha a tészta megkelt, lisztezett kézzel vagy nyújtófával kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük úgy, hogy a tésztának legyen pereme is.
Rákenjük a tejjel összedolgozott mozzarellát, majd a paradicsomos alapot is. Megszórjuk petrezselyemmel, és előmelegített sütőbe toljuk.
Kb. 15 perc után kivesszük, ráreszeljük a sajtot, és visszatoljuk sülni még 15 percre.
Melegen tálaljuk.
0 Megjegyzések