A pizza készítése egyáltalán nem nehéz, mert csak egy tésztát kell gyúrni, rátenni a feltétet, és megsütni. Az én kedvenc pizzám már nagyon régóta a Mamma Rosa, ezért itthon is megpróbáltam. Mondanom sem kell, hogy éppen olyan lett mint az étteremben. Sokan visszariadnak a tejfölös pizzától. Amikor először hallottam róla, én sem díjaztam nagyon, de untam a a Hawaii-t és a Magyarost, és kipróbáltam. Megtetszett. Azt hiszem, hogy aki olvassa ezt a receptet, az ki fogja próbálni a pizzakészítést, mert a kép valóban nagyon étvágygerjesztő. Én is ajánlom! :)
Hozzávalók / 3 adag

A tésztához
500 g finomliszt
300 ml víz (langyos)
1 tasak (7 gr) instant élesztő
1 ek só

A feltéthez
3 ek tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
15 szelet bacon
140 g csemegekukorica

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk, a cukorral és vízzel. A liszthez adjuk a sót, majd összegyúrjuk a vízzel.
60 percig kelesztjük, majd 3 kör alakú pizzát nyújtunk ki belőle.
A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, majd rákenjük a pizzára.
Ráfektetjük a bacont, rászórjuk a kukoricát, és a karikákra vágott vöröshagymát is rádobjuk.
Előmelegített sütőben megsütjük.
A tésztához valóban nem kell olívaolaj. Sajttal is szórhatjuk. Ebből az adagból 3 pizza készíthető.