Nagyon szeretjük az itthon készített pizzát. 40 cm átmérőjű elektromos pizzasütőben szoktam készíteni. Igazi családi pizza lesz belőle.
Hozzávalók / 6 adag

A tésztához
40 dkg finomliszt
1 dl tej
0.5 ek cukor
2.5 dkg élesztő
1 kk só
4 ek napraforgó olaj
1 dl víz (langyos)

A feltéthez
150 g tejföl
3 gerezd fokhagyma
25 dkg pulykamell sonka
1 közepes fej lila hagyma
1 nagy db gomba
0.5 db piros pritaminpaprika
10 dkg trappista sajt (reszelt)
oregánó ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

A lisztet kelesztőtálba szitáljuk. A tejet éppen csak meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen kb. 10-15 perc alatt felfuttatjuk.
Az élesztős tejet ráöntjük a lisztre, hozzáadjuk a sót, az olajat és a langyos vizet. Jól összegyúrjuk, és 20 percig a duplájára kelesztjük.
A tésztát lisztezett deszkán a kívánt formára nyújtjuk, és a hideg pizzasütőbe tesszük, amit nem kell semmilyen zsiradékkal kikenni. Elkészíthetjük egyszerű tepsiben is, de ekkor a tepsit ki kell kenni zsírral, és úgy kell a tésztát beletenni.
Egy kis pohár tejfölbe beletörjük a fokhagymákat, sózzuk, és borsozzuk. Ezzel kenjük meg a pizzatésztánkat. Borítsuk be sonkaszeletekkel. Tegyünk rá szeletelt gombát, hagymát és apróra vágott pritaminpaprika-kockákat. Szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal és oregánóval.
Kapcsoljuk be a pizzasütőt, és 2. fokozaton süssük.