Ha tökéletes hétvégi reggelit szeretnétek, akkor nem kérdés, hogy ez a kakaós csiga a megfelelő választás. Frissen lefagyasztva, majd pár percre sütőbe téve később is frissnek hat!
Hozzávalók / 8 adag

A tésztához
65 dkg finomliszt
2.5 dl tej
2.5 dkg friss élesztő
1 csipet só
1 db tojás
12 dkg vaj (olvasztott)
2.5 dl tej
5 ek cukor

A töltelékhez
10 dkg vaj
4 ek cukrozatlan kakaópor
5 dkg cukor

Elkészítés

A tésztához
A tejet meglangyosítjuk, beleszórunk egy kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojást, az olvasztott vajat, végül pedig a felfuttatott élesztőt.
Puha tésztát gyúrunk belőle, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
A munkafelületet meglisztezzük, rátesszük a tésztát, fél centisre nyújtjuk, majd megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük, ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A töltelékhez
A vajat megolvasztjuk, a kakaót elkeverjük a cukorral. A vajjal megkenjük a tésztát, rászórjuk a cukros kakaót.