Nagymamám egyik legfinomabb sütije! Minden karácsonykor az asztalon van a desszertek között! Nem bírtam kivárni a karácsonyt, így megsütöttem, és elmajszolta  a család! Szerintem bármikor elkészíthető, nagyon egyszerű, nem konyhatündérek is el tudják készíteni. Ez a kókuszcsiga elkészíthető akár diósan, akár mákosan, akár mogyorósan...
Hozzávalók / 6 adag
A tésztához:

400 g finomliszt
250 g vaj
1/2 dl tejföl
20 g élesztő
4 tojássárgája
2 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
1 nagy csipet szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja

A töltelékhez:

4 tojásfehérje
300 g kristálycukor
200 g kókuszreszelék


Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a vajjal.
A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, eldolgozzuk simára, majd a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát és reszelt citromhéjat a liszthez adjuk.
Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle lisztezett munkalapon, és fél órát szobahőmérsékleten pihentetjük.
Közben gőz fölött 1 csipet sóval felverjük a tojásfehérjéket, aztán a cukorral tömör habbá verjük.
Levesszük a gőzről, és beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, sütőpapírral kibélelünk 2 tepsit.
Kettévesszük a megkelt tésztát, kinyújtjuk. Megkenjük a lapokat az arányosan elosztott krémmel, szorosan feltekerjük, és kb 2 cm vastagon felszeleteljük. Beletesszük a tepsibe, és kb 20-25 perc alatt megsütjük (vigyázzunk, mert hamar elég a tetejük, ezért a középső rácson süssük vagy az alsón).
Hagyjuk kihűlni a csigákat a tepsiben, tálaláskor porcukorral meghinthetjük.