Tapasztaltabbak bográcsban is készíthetik úgy, hogy a tarhonyát belefőzik. Akkor a pirított tarhonyát a háromnegyedre főtt húshoz adják, hogy együtt készüljön el.
Hozzávalók / 4 adag

50 dkg sertéslapocka (vagy comb)
15 dkg kolozsvári szalonna (füstölt)
15 dkg kolbász (füstölt)
2 közepes fej vöröshagyma
15 dkg lecsó (házi)
2 gerezd fokhagyma
1 ek fűszerpaprika (őrölt)

Elkészítés

Az apróra vágott szalonnából pörcöt sütünk. Rádobjuk a szintén apróra vágott vöröshagymát, és megpirítjuk.
A sertéshúst tokányra metéljük, majd a szalonnás, hagymás zsiradékban a húst fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a lecsót. Ízesítjük  fokhagymával, megszórjuk  őrölt paprikával. Mehet bele a felkarikázott kolbász (ha kell sózzuk).
Többször kevergetve készre pároljuk. Ha szükséges (akár többször is), kevés vizet öntünk rá.