Szerencsés vagyok, mert a családom szereti a főzelékeket, így elég sűrűn kerül az asztalra.
Hozzávalók/ 4 adag

0.5 kg lencse
1 db vöröshagyma
3 db babérlevél
1 kávéskanál mustár
só ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
4 ek napraforgó olaj
3 evőkanál finomliszt

Elkészítés

A lencsét megmossuk, majd pár órával a főzés előtt beáztatjuk. Majd a vizet lecseréljük, és annyi sós- babérleveles-hagymás vízben tesszük fel főni, hogy ellepje.
Ha megfőtt a lencse, kiszedjük a hagymát, berántjuk és beletesszük a pirospaprikát is. Mustárral ízesítjük. Van, aki mustár helyett ecettel savanyítja, de van aki tejfölt is tesz bele. Én pörkölttel, fasírttal vagy sült husival szoktam tálalni.