Az ízesítés menet közben alakult ki. Nem is akartam ezt az egyszerű ételt feltenni, de a leheletnyi kakukkfű annyit dobott az ízen, hogy mégis. :-) 
Hozzávalók/ 3 adag

60 dkg karalábé (tisztítás utáni tömeg)
1 közepes db vöröshagyma
5 dl zöldség alaplé
1 ek napraforgó olaj
1.5 dl tejföl
1.5 csapott ek finomliszt (vagy felesben ételsűrítő)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál cukor
kakukkfű ízlés szerint
0.5 csokor petrezselyem
0.5 citromból nyert citromlé


Elkészítés

A karalábét megtisztítjuk, egyforma, kisebb hasábokra vágjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, egy ek olajon megdinszteljük.
Rádobjuk a karalábét, jól átforgatjuk, rászórjuk a cukrot.
Néhány perc múlva felöntjük az alaplével (ha szükséges, öntünk még rá vizet, hogy éppen ellepje).
Sózzuk, borsozzuk, lassú tűzön főzzük.
A lisztből a tejföllel habarást készítünk, a majdnem kész zöldséghez adjuk, jól átforraljuk.
Fűszerezzük a nem túl apróra vágott petrezselyemmel és a kakukkfűvel.
Végül, miután levettük a tűzről, ízlés szerint citromlevet csavarunk bele.