Régen főztem főzeléket, főleg babot. A hűtőm fagyasztójában lapult a füstölt hús, amire ráakadtam, így aktuális volt ez az étel. Remélem, legalább a hús csábító lesz a férfiaknak. Azelőtt a főzeléket habartam, most kimondottan úgy készítettem, ahogy az én drága édesanyám!
Hozzávalók/ 4 adag
50 dkg fejtett bab
80 dkg füstölt-főtt tarja
2 db babérlevél
1 kávéskanál só
500 ml főzőtejszín
2 dkg finomliszt (rántáshoz+3 ek olaj)
3 gerezd fokhagyma
3 ek napraforgó olaj
1 ek ecet
1 csipet cukor
2 szál kakukkfű
1 l víz (szükség szerint)
Elkészítés
A babot előző este áztassuk be.
Másnap átöblítjük, felöntjük vízzel, teszünk bele 2-3 babérlevelet, a kakukkfű ágat, sót és a füstölt tarjával együtt puhára főzzük.
Kevés olajon a liszttel rántást készítünk, belereszeljük a fokhagymát, picit átsütjük vele, majd felöntjük a tejszínnel, elkeverjük, hogy ne legyen csomós, kivesszük a tarját egy tányérra, a rántást ráöntjük a babra, és sűrűsödésig kevergetjük.
A húst kockára vágjuk, és ezzel tálaljuk.
Pici cukorral és ecettel vagy citromlével ízesítsük.
0 Megjegyzések