Nem mondom, hogy egy diétás fogás a lisztes rántás és a panír miatt, de annyira finom, egyszerű és olcsó étel, hogy időnként érdemes elkészíteni... :) És ha vacsora helyett inkább ebédkor fogyasztjuk, olyan nagy gondot nem is fog okozni.. ;)
Hozzávalók/ 4 adag

Hozzávalóka krumplifőzelékhez:
2 közepes db burgonya
1 közepes db karalábé
1 közepes db vöröshagyma
1 dl napraforgó olaj
2 púpozott ek finomliszt
1.5 dl tej
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
bio ételízesítő ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
2 csipet őrölt köménymag
2 db babérlevél
6 dl víz

Hozzávalóka hagymakarikákhoz:
2 közepes db vöröshagyma
10 dkg finomliszt
2 db tojás
1 dl tej
10 dkg zsemlemorzsa
3 dl napraforgó olaj
só ízlés szerint


Elkészítés

Főzelék elkészítése:
Olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Míg pirul a hagyma, egész kis darabokra felkockázzuk a karalábét, majd a krumplit.
Először a karalábét öntjük a hagymához, pár percig kevergetve pirítjuk, majd a krumplit is hozzátesszük, és azzal is 2-3 percig kevergetjük.
Felöntjük vízzel úgy, hogy kb. két ujjnyira ellepje a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, teszünk bele ételízesítőt, őrölt köményt és babérlevelet, majd hagyjuk főni kb. 30 percig, míg megpuhulnak a zöldségek.
Míg fő, egy másik lábasban elkészítjük a tejes rántást. Olajon megpirítjuk a lisztet, majd hideg tejjel csomómentesre keverjük, félretesszük.
Ha megpuhultak a zöldségek, néhány kanállal a léből átmerünk a rántáshoz, kikeverjük csomómentesre, majd ezt lassan, folyamatos kevergetés mellett visszacsorgatjuk a zöldségekhez. Hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet is. Ha felfőtt, megkeverjük, és kész is van.
Rántott hagymakarikák Elkészítése:
A vöröshagymákat megpucoljuk, és vastagabb karikákra szeleteljük. Szétszedjük a karikákat kisebbekre (vagyis kinyomkodjuk a közepüket), és sózzuk.
Előkészítjük a lisztet, tojást, zsemlemorzsát, a tojásban elkeverünk egy dl tejet is, ezután a szokásos módon bepanírozzuk a hagymakarikákat, majd olajban kisütjük.