Nagyon bő lett idén a töktermés, a mélyhűtő tele gyalult tökkel, még szerencse, hogy a tök újságpapírba csavarva hónapokig eláll...
Hozzávalók/ 2 adag

1.5 kg cukkini
2 nagy db paradicsom (vagy 1,5 dl paradicsomlé)
1 ek kacsazsír
2 db vöröshagyma
1 ek só
1 ek petrezselyem


Elkészítés

A tököt megtisztítjuk a héjától és a magjától, a húsát kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk, és besózzuk.
Amíg a tök ázik a sóban, megtisztítjuk a hagymát, apróra vágjuk, és megpirítjuk a zsírban.
Hozzáadjuk a tököt, ha friss paradicsomot használunk, akkor azt is most adjuk hozzá, kicsit átforgatjuk a hagymás zsírban, majd lefedve, lassú tűzön néha megkeverve, üvegesre pároljuk a tököt (kb. 30-45 perc).
Amikor a tök már puha, hozzáadjuk a petrezselymet, valamint ha paradicsomlével főzzük, akkor azt is ennél a lépésnél keverjük bele.
További 15 percig főzzük a főzeléket, hogy összeérjenek az ízek.
A tűzről levéve azonnal tálaljuk.