Gondoltam, kipróbálom a karfiolt másképpen!! Hát főzeléket csináltam belőle!
Hozzávalók/ 4 adag

A húshoz
1 kg sertéslapocka
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszersó ízlés szerint (sülthúshoz)

A főzelékhez
1 nagy fej karfiol
1 csokor petrezselyem
2 ek vaj
3 evőkanál finomliszt
2 dl tejföl
1 dl tej
2 ek cukor

Elkészítés

A húst megtisztítjuk, megmossuk, és papírtörlőn megszárítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük egy sütőzacskóba és rátesszük a füszerkeveréket.
Előmelegített sütőben megsütjük.
A főzelékhez a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. Majd sós vízben puhára főzzük.
Egy serpenyőben vajat olvasztunk, és rászórunk 3 ek lisztet, és világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a petrezselymet és 2-3 dl-t a karfiol főzőlevéből. Hozzáadjuk a tejfölt, tejet, és simára keverjük. A karfiolra öntjük, és felforraljuk. Sóval és cukorral ízesítjük.
Ha kész a sült hús, a karfiolfőzelékkel tálaljuk.