Nálunk mindennapos "vendég" az édesburgonya vagy más nevén batáta, mely a legfőbb szénhidrátforrásunk. Sütve és chipsként is nagyon szeretjük, a megmaradt sült édesburgonyából remek amerikai palacsintát készíthetünk.
Hozzávalók / 4 adag

1 db pürésített édesburgonya (1 bögrényi, 2,5 dl)
4 db tojás
3 ek vaj vagy kókuszolaj (kisütéshez)

Elkészítés

Ha nyers az édesburgonyánk, süssük meg (receptjeim között megtalálható, hogy hogyan).
Ha kihűlt, egy bögrényit villával pürésítsünk, majd a tojásokkal együtt keverjük krémesre. Én mondjuk mindent konyhai robotgépben pár pillanat alatt krémesre kevertem.
Ezután a palacsintasütőt kenjük ki kókuszolajjal, vagy ami van otthon, és már süthetjük is. Ha kicsit magasabbról csurgatjuk a tésztát, szép kerek formát kapunk.
Közepes tűzön aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Kisebb méretűeket szoktam sütni, mert könnyebb vele dolgozni.