Az egyik kedvenc éttermem étlapjáról van. Mi nagyon szeretjük. Baráti összejövetelkor is kitűnő választás.
Hozzávalók / 5 adag

A palloncinihez
80 dkg finomliszt (vagy pizzaliszt)
1.5 dkg élesztő
3.5 dl víz (langyos)
1 ek cukor
1 ek só (púpozott)
1 dl olívaolaj (extraszűz)
30 dkg mozzarella
20 dkg sonka
1 ek olívaolaj (a kenéshez)

A tejfölös mártogatóshoz
350 g tejföl
4 gerezd fokhagyma

Elkészítés

Ha van tálas mixerünk, azzal dolgozzunk, de kézzel is tökéletes, csak ennek a pizzatésztának keményebb állaga van, mint a megszokottnak, így nehezebb vele dolgozni.
Csináljunk egy mélyedést a liszt közepébe, morzsoljuk bele az élesztőt, öntsük rá a vizet, adjuk hozzá a cukrot, sót és az olajat. Dagasszuk szép fényesre legalább 30 percig.
Ezután gyúrjuk át egy picit kézzel. Egy késsel vágjunk a tetejére egy keresztet.
Tegyük egy tálba, konyharuhával takarjuk le, és kb. 2 és fél óráig kelesztjük.
Miután szépen megkelt, vágjuk 5 egyenlő részre, és formáljunk belőle gombócokat. Nyújtsuk ki vékonyra mind az 5 tésztát, majd mindegyikre szórjuk rá a lereszelt pizzamozarellát, majd oszlassuk el rajta a sonkát. Lazán tekerjük fel, vágjuk le a két végét.
Olívaolajjal kenjünk ki egy nagyobb tepsit, tegyük bele a pizzatekercseket, a tetejüket is kenjük meg olívaolajjal, majd előmelegitett sütőben megsütjük.
A tejfölt összekeverjük az áttört fokhagymával, mártogatósként kínáljuk mellé.