Egy ismerősömtől kaptam a receptet, azóta vagy harmincszor csináltam már, szinte tökéletesre finomítva.
Hozzávalók / 3 adag

A tésztához
40 dkg finomliszt
3.75 dkg élesztő
1.5 dl tej
1.5 dl napraforgó olaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg sűrített paradicsom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

A feltéthez
15 dkg reszelt sajt
15 dkg sonka
15 dkg paprikás szalámi
5 dkg olajbogyó
10 dkg csemegekukorica

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, enyhén cukrozott tejben. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, beleöntünk 1 dl olajat, adunk hozzá pici sót, majd a felfutott élesztőt. Összegyúrjuk az egészet. Akkor jó, ha a tál oldaláról minden tésztadarabka lejött. Konyharuhával letakarjuk, és 20 percig pihentetjük.
A szószhoz apróra vágjuk a hagymát, majd fél deci olajon üvegesre pirítjuk. Hozzákeverjük a paradicsompürét, az apróra vágott fokhagymát, végül megszórjuk kevés sóval, borssal. 3 perc alatt összefőzzük a szószt.
A tésztát fél gáztepsi nagyságúra nyújtjuk, majd olajjal kikent tepsibe rakjuk. Rákenjük a szószt, majd ízlés szerint rászórjuk a kis darabokra, szelekre vágott feltéteket, tetejére a rengeteg sajtot.
Előmelegített sütőbe rakjuk. 20 percig sütjük 180 fokon, majd teljes lángon, amíg szép pirult lesz a tetején a sajt.