Kiválóan alkalmas vacsorának, de akár hidegen szendvics helyett is. Tölteni a tésztát bármivel lehet. Kedvencem még a tejszínes-gombás töltelék vagy a sonkás sajtos, illetve a tonhalas, bár ez utóbbit szaga miatt csak jól szellőztethető házba ajánlom.
Hozzávalók / 4 adag

A tésztához
50 dkg finomliszt
3 dl víz
3 ek napraforgó olaj
1 ek só
1 ek cukor
5 dkg friss élesztő
1 db tojásfehérje (a kenéshez)

A töltelékhez
50 dkg darált sertéshús
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek napraforgó olaj
14 dkg sűrített paradicsom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
zöldfűszer ízlés szerint
15 dkg mexikói keverék (fagyasztott vagy konzerv)

Elkészítés

A töltelék elkészítése:
A hagymát olajon lepirítjuk.
A darálthúst a a hagymán jól megpirítjuk.
Hozzáadjuk a paradicsompürét és a fűszereket és a mexikói zöldségkeveréket, öszefőzzük.
Hűlni hagyjuk.
A tészta elkészítése:
A lisztet a cukorral, sóval elkeverjük.
A vízben az élesztőt felfuttatjuk, és hozzákeverjük az olajat.
Hozzáadjuk a liszthez, összegyúrjuk, fél órát pihentetjük.
8 részre gombócoljuk.
Egyesével kinyújtjuk négyzet alakúra.
Közepére annyi tölteléket teszünk, ami még megengedi, hogy keresztbe rá tudjuk hajtani a másik felét, és a széleket összenyomjuk.
Zsírpapíros tepsibe tesszük, megkenjük tojásfehérjével, előmelegített sütőben készre sütjük.