Peremkerületi barátunk születésnapját kertiparti keretében tartottuk, sikerült összebarátkozni az olasz szomszédokkal.
Hozzávalók / 4 adag

A tésztához
50 dkg finomliszt
1 tasak instant élesztő
1 csapott ek cukor
5 dl víz (langyos)
2 kk só
1 ek szezámmag

A feltétekhez
6 ek pizzaszósz (vagy dobozos paradicsomsűrítmény)
20 dkg kolbász (bármilyen sonka, szalámi, bacon)
20 dkg paradicsom
20 dkg csemegekukorica
20 dkg mozzarella
10 dkg olajbogyó

Elkészítés

1/2 liter langyos vízben 2 kávéskanál sót feloldunk.
A liszttel, élesztővel, cukkorral, ízlés szerint szezámmaggal kenyértésztát gyúrunk, amíg összeáll és már nem ragad az edény aljába. (Nem feltétlenül kell az összes víz, csak amennyit felvesz a liszt!)
1 órát letakarva (vagy kelesztőtálban), meleg helyen állni hagyjuk - kb. a duplájára kell megnőnie.
A megkelt tésztát 3 részre osztjuk, olajos kézzel, olajjal kikent tepsibe vagy olajos sütőpapírra formázzuk.
A sütőt előmelegítjük.
A tésztát megkenjük a fűszeres paradicsomszósszal, majd bőségesen megpakoljuk ízlés szerinti feltétekkel.
A tetejére kerül a sajt, majd enyhén sózzuk és olajozzuk (napraforgó olaj).
Mehet a sütőbe, max. hőfokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ez sütőnként változhat, de ha a sajt ráolvadt, a tészta széle színt kapott és ránézésre is jó, akkor biztos kész!
Jó étvágyat hozzá!