Még volt itthon sok házi zöldség, és szerettünk volna valami finom vacsorát enni, hús nélkül, akkor jött ez az ötlet, kipróbáltuk a cukkinit, és nagyon finom pizzán is!:)
Hozzávalók / 4 adag

Tészta hozzávalók
45 dkg finomliszt
2.5 dkg élesztő
1 dl kókuszolaj (napraforgó olaj is jó természetesen)
1 dl tej
2 dl víz (langyos)
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor

Feltét hozzávalók
30 dkg cukkini
6 nagy db paradicsom
5 közepes db paprika
3 közepes fej vöröshagyma
4 ek kókuszolaj (napraforgó olaj is jó)
150 g sűrített paradicsom

Tetejére
40 dkg trappista sajt

Elkészítés

Először elkészítjük a pizza tésztáját. Ehhez az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral együtt. (Én úgy futtatom fel az élesztőt, hogy egy bögrében felmelegítem a tejet a cukorral, de nem forróra, inkább langyosra, majd hozzáadom az élesztőt (lehet instanttal is készíteni), elkeverem, majd egy kistányérral letakarva hagyom felfutni, ez olyan 10-15 perc általában).
Amíg az élesztő felfut, addig egy tálban összekeverjük az összes többi hozzávalót, az élesztőt a végén tesszük bele. Összedolgozzuk, kicsit dagasztjuk, de nem kell annyira, mint például egy kalácsot, majd letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen kelesztjük kb. fél óráig. ( Ha nincs sok időm, akkor a kelesztést elhagyhatjuk, pizzánál nem olyan fontos).
Ha kész, kiolajozott tepsibe nyomkodjuk. (Én 26 cm átmérőjű piteformában sütöm, így 2 pizza lesz ebből a mennyiségből.)
Míg a tészta kel, addig elkészíthetjük a feltétet: nagyobb darabokra vágjuk a hagymát, a cukkinit , 4 paradicsomot és 3 paprikát, majd ezeket kevés kókuszolajon/napraforgó olajon pirítjuk, míg jól át nem sülnek. A maradék zöldséget is darabokra vágjuk.
Ha kész a feltét, akkor a tésztát megkenjük a sűrített paradicsommal ízlés szerint, ráhalmozzuk a sült zöldségeket, majd a meg nem pirítottakat is. Ha ezzel végeztünk, gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, és megsütjük.