Még ez újdonságként készítettem, de ötletes és laktató nagyon.
Hozzávalók / 8 adag
1 csomag réteslap
25 dkg mák (darált)
50 dkg tehéntúró
25 dkg lekvár/ dzsem (ízlés szerint)
75 dkg cérnametélt
1 kk só (csapott)
1 ek napraforgó olaj
1 teáskanál napraforgó olaj (a tepsi kikenéséhez)
5 dkg mazsola
1 tk citromlé
30 dkg cukor (vagy más édesítőszer)
2 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
Elkészítés
A cérnametéltet sós, olajos vízben kifőzzük, majd leszűrve, három tálba osztjuk el.
Az összekevert 15 dkg cukros, 1 csomag vaníliás cukros, darált mákkal összekeverjük, és félretesszük.
Második tölteléknek a túrót, a maradék cukrot, vaníliás cukrot, 1 tojást és a mazsolát összekeverjük a tésztával. Ezt is félretesszük.
Harmadik masszánkat pedig az üveg lekvárral összekeverjük, és félretesszük.
Majd egy 39x30 cm-es tepsit enyhén megolajozunk, és sütőpapírral kibéleljük.
Erre teszünk egy réteg réteslapot, és a mákos masszánkat egyenletesen elsimítjuk, ismét réteslap következik, erre pedig a túrós masszát simítjuk el egyenletesen, ismét réteslap következik, erre pedig a lekvárral jól összekevert masszát simítjuk egyenletesen rá, és a maradék réteslappal befedjük.
Az 1 tojást kissé felverjük, és ezzel kenjük meg a lap tetejét, majd villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 250 fokon szép pirosra sütjük.
Ha kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk, és kockára szeleteljük, így tálaljuk.
0 Megjegyzések