Spenótfőzelék meg nem is, tükörtojás is van hozzá, meg nem is.
Hozzávalók / 4 adag
40 dkg spenót (mirelit)
2 db tojás
1 közepes fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
3 evőkanál finomliszt
1.25 dl főzőtejszín
20 dkg krémtúró
2 dl tej
20 dkg füstölt sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
szerecsendió ízlés szerint
3 ek olívaolaj
Elkészítés
A hagymát apróra vágjuk, és üvegesre dinszteljük az olajon. Hozzáadjuk a fagyos spenótot is, és addig pároljuk, amíg megpuhul.
A tejet összekeverjük a tejszínnel, majd csomómentesre keverjük benne a lisztet, és a spenóthoz adjuk. Kevergetjük egy pár rottyanás erejéig. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük szerecsendióval.
Végül hozzáadjuk a krémtúrót is, és lassú tűzön 2-3 percig kavargatjuk, és mehet bele a reszelt sajt fele és 1 tojás. Alaposan összekeverjük.
Vajjal kikent hőálló tálba simítjuk a spenótot, rászórjuk a maradék sajtot, és ráütjük a tojást.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük (vagy amíg szépen megpirul a sajt rajta, és megfő a tojás is).
0 Megjegyzések