Imádjuk a spenótot, gyakran készítek spenótos ételeket a családom nagy örömére. Elsősorban
főételként, főzelékként fogyasztjuk, de ha csak egy kevés maradt előző napról, akkor az alábbi módon hasznosítva a maradékot, lehet belőle egy finom reggeli két-három fő részére is.
Hozzávalók / 3 adag

6 szelet kenyér
10 dkg spenót (kész főzelék, nálam az előző napi maradék)
2 db tojás
10 dkg sonka
5 dkg sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

A kenyeret felkockázzuk. A sajtot lereszeljük. Az előző napról maradt főzelékbe belekavarunk két egész tojást, szükség szerint fűszerezzük sóval, borssal.
Egy mikrózható tálba (nálam négyzetes dobozba) belekanalazunk pár kanál spenótfőzeléket, elterítjük az alján. Befedjük kenyérkockákkal, majd rápakolunk erre egy réteg vékonyra szeletelt sonkát. Mehet rá a sajt fele, majd megint spenót, kenyér, sonka, sajt, maradék kenyér és tetejére a spenót.
Betesszük a mikróba (750 W), és három perc alatt készre sütjük.