Az "örökölt" receptkönyvek között nézelődve találtam rá egy 1936-os kis receptfüzetre, amelyben megtaláltam ezt a receptet. Még Dédnagymamám bejelölte, saját kézírásával, hogy "finom". Nekem se kellett több, azonnal elkészítettem. :)
Hozzávalók / 4 adag
25 dkg eper
10 dkg margarin
16 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
1 dl tej
20 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
Elkészítés
A fenti margarinból egy keveset (kb. 2,5 dkg) felolvasztunk, hozzáadjuk a cukor felét (8 dkg), majd a gyümölcsöt belekeverjük, és néhány percig kis lángon melegítjük.
Közben a maradék margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással habosra keverjük.
A sütőporral elkevert lisztet a tejjel felváltva hozzáadjuk a tojásos keverékünkhöz.
Gyümölcstortaformácskák aljára teszünk egy kanálnyi adagot a margarinnal párolt eperből, majd egy vékony réteg tésztát öntünk rá.
180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.
Tálalhatjuk friss gyümölccsel, tejszínhabbal, esetleg fagylalttal.
0 Megjegyzések