Eredetileg ez egy Jamie Oliver recept, de annyira finom, hogy egyszerűen meg kellett osztanom. Az eredeti recept kicsit kevesebb brandy-t ír, és nem tartalmaz mandulát.
A felfújthoz
6 dl tej
6 dl habtejszín
4 db tojás
6 db zsemle (világos)
1 db vanília (rúd)
17 dkg cukor
0.5 dl brandy
10 dkg vaj
10 dkg aszalt gyümölcsök (apróra vágott )
10 dkg mandula (szeletelt)
1 narancsból nyert narancshéj (reszelve)
A szóráshoz
1 ek porcukor
Elkészítés
A tejet és a tejszínt lábosba öntjük, beletesszük a vaníliarúd kikapart belsejét és magát a rudat is. Felforraljuk, majd a vaníliarudat kivesszük.
A tojást a cukorral fehéredésig keverjük, majd apránként beleöntjük a forró tejet és a brandyt.
A zsemlét ujjnyi vastagon felszeleteljük, megvajazzuk, és belemártjuk a krémbe. Tűzálló tálba tesszük, és ráöntjük a maradék tojáskrémet.
Megszórjuk az apróra vágott sárgabarackkal, reszelt narancshéjjal és a mandulával.
A tálat vízzel félig teli tepsibe állítjuk, előmelegített sütőbe toljuk, és 40 perc alatt ropogós kérget sütünk rá.
Porcukorral enyhén meghintve tálaljuk.
0 Megjegyzések