Mivel imádom a cukkinit, előszeretettel készítem minden változatban, sütve, főzve, töltve, rántva… így hát miért ne lehetne tésztaszószként is?...
Hozzávalók / 4 adag
4 kis db cukkini (vagy 2 közepes nagyságú)
40 dkg fusilli tészta
2 dl habtejszín
2 dl tej
3 db kockasajt (sonkás, szalámis, csípős)
kakukkfű ízlés szerint
1 gerezd fokhagyma (vagy fokhagymasó)
1 ek vaj
Elkészítés
A tésztát feltesszük főni, nem kell puhára, csak al dente (roppanós).
A cukkinit meghámozzuk, felszeleteljük, vagy reszeljük (lásd story).
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a cukkinit, és félpuhára pároljuk.
Hozzáadjuk a tej és a tejszín keverékét (az arány mindig 1:1 legyen).
Megszórjuk kakukkfűvel, fűszersóval (vagy belepréselünk 1 gerezd fokhagymát), és beledobjuk a sajtokat.
Felére beforraljuk, ezzel a szósz jó krémessé válik. Ízesítjük, ha még kell.
A tésztára merve, forrón tálaljuk.
0 Megjegyzések