Ez az étel volt a nagy kedvencem, ha valami csajos este volt, és rendeltünk vacsorát. Annyira megszerettem, hogy megkérdeztem, milyen szósz van a tésztán? Akkor mondták: sajtszósz. Így nekiálltam a kis konyhámban főzőcskézni, és megszületett ez a recept.
Hozzávalók / 4 adag
50 dkg penne
10 dkg margarin
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg csirkemell filé
200 ml főzőtejszín
1.5 dl tej
30 g sajtszósz (alappor)
20 dkg sajt
Elkészítés
Feltesszük a tészta vizét.
Lereszeljük a vöröshagymát és a fokhagymát, majd a margarinon megpároljuk.
A felkockázott csirkemellet beletesszük a megpárolt hagymákhoz, megszórjuk ételízesítővel, és tovább pároljuk.
Közben a sajtszószt összekeverjük a tejjel és a tejszínnel, majd ráöntjük a megpárolt csirkemellre.
A tésztát közben készre főzzük, leszűrjük, és félretesszük.
A szószba még lereszeljük a sajt felét, és 1-2 perc alatt készre főzzük, amíg a sajt teljesen elolvad a szószban.
A tésztához keverjük a kapott szószunkat, és azonnal tálalható.
0 Megjegyzések