Ma a feleségemet hurcolásztam a piacra és még több helyre. Lábműtéte miatt nem tud vezetni. Szerencsére volt a hűtőmben néhány hozzávaló, a kamrában tészta, így viszonylag hamar összedobtam a mai ebédemet.
Hozzávalók / 3 adag
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg sonka (füstölt fűszerezett szicíliai sonka)
2 gerezd fokhagyma
1 db chili
1 ek olívaolaj
4 ek pesto (saját készítésű zöld pesto)
1 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
1 kávéskanál fekete bors (őrölt)
1 teáskanál oregánó
5 dkg füstölt sajt
5 evőkanál víz (tészta főzővize)
Elkészítés
A tészta vizét feltesszük forrni, sózzuk, csöppentünk bele kevés olajat.
Közben felkockázzuk a szalonnát és a sonkát, aprítjuk a fokhagymát és a chilit.
Egy serpenyőben kevés olajon megsütjük a szalonnát, majd rádobjuk a sonkát. Azt is megpirítjuk. Rákanalazzuk a pestot, rászórjuk a fokhagymát és a chilit, fűszerezzük, ráöntjük a tejszínt. Összekeverjük.
A szószra rászedjük a tésztát, merünk rá a főzővízből. Összekeverjük. Tálalunk.
Szedünk a tányérra tésztát, és szórunk rá reszelt sajtot.
0 Megjegyzések