Ha spagetti, akkor hozzá egy finom ragu. A tésztaételeket sokan szeretik, ráadásul egyszerű elkészíteni. Én durum tésztát szoktam vásárolni hozzá, ami a hőkezelés során rugalmassá válik; és ha követjük a zacskóján lévő utasításokat, garantáltan nem fő szét....
Hozzávalók / 3 adag

50 dkg spagetti tészta
2 ek szőlőmagolaj
1 kis db vöröshagyma
3 szelet bacon
1 közepes db cukkini
15 dkg mascarpone
1 dl félszáraz fehérbor
2 db tojássárgája
1 kávéskanál só
0.5 kávéskanál fehér bors
1 kávéskanál ételízesítő
10 dkg füstölt sajt

Elkészítés

Először odatehetjük kifőzni a spagettit. Amíg fő, elkészítjük a ragut. Az olajon megpároljuk a kockára vágott vöröshagymát. Mellétesszük a bacont, amit apróra vágtunk. Majd a szintén apróra gyalult cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel hintjük. Felöntjük a borral, kiforraljuk.
A mascarponét simára keverjük benne. Felforraljuk. A 2 tojássárgáját a legvégén alaposan elkeverjük benne. Szükség szerint még sózzuk.
A kifőtt tésztára szedjük a mártást, reszelt füstölt sajttal szórjuk. Jó étvágyat!