Pizzatésztából már nem csak különböző feltétekkel megrakott pizzát lehet készíteni. Akár piknikekre, uzsonnára is ideálisak ezek a falatok. 
Hozzávalók/ 5 adag

A pizzatésztához
50 dkg finomliszt
1 tasak (7 gr) instant élesztő
4 ek olívaolaj
3 dl víz (langyos)
1 teáskanál só
1 kk oregánó

A feltéthez
300 ml pizzaszósz
15 dkg bacon (kb.)
35 dkg sajt (reszelt)

Elkészítés

A pizzatésztához
A hozzávalókat egy tálba mérjük, majd sima tésztává összegyúrjuk, dagasztjuk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Előmelegítjük a sütőt.
Lisztezett munkafelületen átgyúrjuk a tésztát, majd feldaraboljuk kb. 12-16 darabra, gombócokká formázzuk, amiket oválisra kinyújtunk.
A feltéthez
Megkenjük a pizzakrémmel, egy szelet bacont rakunk rá, és megszórjuk sajttal.
200 fokon aranybarnára sütjük.