Nagymamámtól van a recept! Kicsit több benne a margarin, és ettől nagyon omlós. Nálunk elmaradhatatlan kelléke a karácsonynak.
Hozzávalók / 4 adag

A tésztához
30 dkg finomliszt
25 dkg margarin
10 dkg cukor
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor

A tetejéhez
1 db tojásfehérje
1 marék dió
1 ek porcukor

Az összeállításhoz
5 ek sárgabaracklekvár

Elkészítés

A lisztből, cukorból, vaníliás cukorból a margarinnal és az 1 tojással rugalmas tésztát gyúrunk. Kissé lágy lesz a tészta a sok margarintól (de ettől lesz jó omlós), csomagoljuk folpackba, és tegyük pár órára a hűtőbe.
Lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk (sütésnél kicsit megemelkednek, ezért jó, ha vékonyra nyújtjuk, így mikor összeragasztjuk, nem lesz túl vastag), és kiszúrjuk a formákat.
A lyukas közepű karikákat tojásfehérjével lekenjük, és a durvára vágott, porcukorral elkevert dióba mártjuk.
A formákat sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben (180 fokon) 7-8 perc alatt megsütjük. Sütésnél nagyon vigyázzunk, amint kicsit kezd pirulni a széle, azonnal vegyük ki a sütőből.
Mikor kihűlnek, 1-1 tk házi baracklekvárral összeragasztjuk. Pár nap állás után az igazi, amikor a lekvár megszikkad egy kicsit. Lezárt dobozban 2-3 hétig is eláll.