Ez az úgynevezett "látni kell" pizza. 
Hozzávalók / 2 adag

A tésztához
25 dkg finomliszt
1 tk só
0.5 teáskanál cukor
1.5 dkg élesztő
1 dl napraforgó olaj
1.5 dl víz (lehet langyos is)

A feltéthez (ízlés szerint)
2 ek ketchup
pizza fűszerkeverék ízlés szerint
5 dkg füstölt sonka
20 db olajbogyó
10 dkg mozzarella (vagy trappista)

Elkészítés

A tésztához egy kis tálba dobjuk a lisztet, sót, cukrot, ezt elkeverjük, majd rámorzsoljuk az élesztőt, ezt is elkeverjük.
Öntünk rá egy kis vizet (ha van türelmünk, lehet langyos víz is, kb. 1,5-2 dl), és a robotgép dagasztó karjával vagy kézzel eldolgozzuk. Mikor már kb. összeállt, ráöntjük az étolajat, és addig formázzuk, míg el nem válik az edény falától.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A feltétet előkészítjük, addig áll a tészta. Bármit rakhatunk rá: szalámi, kolbász, hagyma, zöldségek, stb.
Egy sima lyukacsos pizzasütő lapra tesszük a kinyújtott tésztát, megkenjük ketchuppal, és megszórjuk fűszerkeverékkel
Rászórjuk a feltétet, és mehet is a forró sütőbe. Ha a tészta alja barna és a sajt bugyog, lehet tálalni.