Már régen ki akartam próbálni ezt a gyúrós palacsintát, mert sokan ajánlották, hogy milyen klassz. Tényleg nagyon jó. És nincs benne liszt. :)
Hozzávalók / 4 adag

A palacsintához
200 g zabpehely
200 ml sovány tej
300 ml víz
5 db tojásfehérje
1 db tojássárgája
só ízlés szerint
1 teáskanál édesítőszer (ízlés szerint)
5 ek napraforgó olaj (a sütéshez)

A túrótöltelékhez
250 g sovány túró
30 g fehérjepor (vaníliás, vagy vanília aroma)
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)


Elkészítés

Egy tálba rakjuk a tojást, a zabot, a tejet, a vizet, sót, édesítőszert. Habverővel pár másodpercig verjük.
Egy teflonserpenyőt nagyon vékonyan kiolajozunk. (Ecsettel vagy olajpermetezővel.)
Egy merőkanálnyi palacsintatésztát merünk a már forró serpenyőbe. 
Elegyengetjük, amennyire vékonyan tudjuk.
Közepes hőmérsékleten mindkét oldalát megsütjük.
Még melegen megtöltjük, és feltekerjük.