A Medve sajtos receptes füzetből készítettem több alkalommal.
Hozzávalók / 8 adag

A tésztához
40 dkg finomliszt
10 dkg sertészsír
10 dkg margarin
3 dkg friss élesztő
1 kávéskanál só
2 dl tejföl
1 db tojás

A krémhez
10 dkg margarin
4 db kockasajt
2 ek tejföl
1 csipet só

A tetejére
12 dkg trappista sajt

Elkészítés

A lisztet a zsírral, margarinnal, szétmorzsolt élesztővel, tejföllel és a sóval könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Kinyújtjuk, kb. 4 mm-re, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd minden 2. darab közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk.
Tojással megkenjük, majd egy-egy egész és lyukasztott lapot összeragasztunk. Kivajazott tepsiben fél órát pihentetjük, majd világos színűre kisütjük.
A krémhez a margarint a kockasajtokkal, kevés sóval, 1-2 ek tejföllel jól összedolgozzuk, és megtöltjük vele a pogácsákat. Tetejükre reszelt sajtot szórunk.