Ünnepi alkalmakra nincs is jobb egy krémes csokitortánál, ha valami igazán finomra vágysz, ezt kóstold meg! Talán nincs is olyan, aki ne szeretné ezt a krémes csodát!

Hozzávalók

26 cm torta forma
1 laphoz hozzávalók
3 lapot sütünk
3 tojás
9 dkg cukor
8 dkg liszt
1 dkg kakaó
1/2 evőkanál víz
1/2 evőkanál olaj
1/2 teáskanál sütőpor

Krém
8 egész tojás
35 dkg kristálycukor
4 evőkanál kakaópor ( Holland kakaó)
40 dkg étcsokoládé(legalább 52% os)
40 dkg vaj (csak vaj ha lehet)

Elkészítés

A piskóta elkészítése. Tojásfehérjét a cukorral felverjük, egyesével hozzáadjuk a sárgáját , olajat és a vizet fokozatosan a fehérjéhez öntjük és keményre verjük. A liszthez adjuk a kakaót, sütőport, majd óvatosan fakanállal, belekeverjük a habhoz. Torta formát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát ,és 190 fokra előmelegített sütőben sütjük. Ezt még kétszer ismételjük.

Csokikrém készítése
Egy fém keverő tálba tesszük a tojásokat,cukrot és átszitált kakaóport, és csomómentesre keverjük.

Egy lábasba felteszünk vizet melegedni. Csokoládét összetördeljük. Ha elég meleg a víz ráhelyezzük a keverőtálat és kis lángon állandó keverés közben addig melegítjük, míg sűrűsödni kezd. Akkor levesszük a vízgőzről és hozzáadjuk a csokoládét, majd gőz fölött ismét állandó kevergetés közben még kb 5 percig főzzük. Teljesen kihűtjük.Vajat ki habosítjuk.

Kanalanként hozzáadjuk a csokoládé krémhez (fontos, hogy egyforma hőmérsékletű legyen a vaj és a krém). Tortát megtöltjük és díszítjük tetszés szerint.