Mikor valami nagyon csokis finomságra vágysz, próbáld ki ezt az ínycsiklandó receptet! Ebből a finomságból egy morzsa sem marad! Örök kedvenc ez a süti!

Hozzávalók

A tésztához
1 bögre (2 dl) víz
4 evőkanál keserű kakaópor
2 bögre finomliszt (kb. 25 dkg)
1 bögre kristálycukor (kb. 20 dkg)
1  t.k.szódabikarbóna
1 dl natúr joghurt
1 csomag vanillincukor
2 tojás
22 dkg Rama margarin
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
12 dkg porcukor
6 evőkanál natúr joghurt
4 evőkanál keserű kakaópor
12 dkg Rama margarin

A tepsi kikenéséhez
2-3 dkg maragrin

Elkészítés

A vizet egy kisebb lábasba öntjük, a Ramát és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, majd a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor. Egy kb. 30×25 cm-es tepsit Ramával kikenünk, a tésztát beleöntjük, és nedves késsel elsimítjuk. Ezt a munkát szívesen megcsinálják a gyerekek is.

Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 20 percig sütjük.

A tészta tetejére valókat megmelegítjük. Akkor jó, ha a cukor teljesen felolvad. Ezt a masszát egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük, és csak akkor szeleteljük fel, amikor ez a bevonat megszilárdul rajta. Nekem volt felvert tejszínhabom, amivel feldíszítettem a brownie tetejét.