Nagyon finom és nem lehet elrontani! Mi nagyon szeretjük, ezért nálunk gyorsan el is fogy. Családi összejövetelekre, de ünnepi alkalmakra is remek választás!

Hozzávalók

40 dkg liszt (1/3 ad rétes liszt, lazább tőle, jobban átsül)
csipet só,
4 ek. kristálycukor,
1 csomag vanília cukor,
1 csomag sütőpor,
20 dkg vaj,
2 egész tojás, (kicsit hagyni tetejét kenni,
1-2- kanál tejföl, összedolgozzuk, hűtőbe áll egy kis ideig

Elkészítés

A 8 darab almát hámozzuk meg, reszeljük le, tegyünk 6 kanál cukor rá, állni hagyjuk egy picit, a levet kicsavarjuk, teszünk bele citromhéjat, és őrölt fahéjat.

Tésztát ketté vesszük, sütőpapíron nyújtjuk, (könnyebb) nagy gáz fekete tepsibe tesszük papírral, rétes lisztet hintünk, rá kanalaztuk almát, tetejére jön másik lap, tojással megkenjük, megszurkáljuk villával, , majd mehet a sütőbe 180 C, alsó-felső mód, 10 perc, 170 C 25 perc, nekem így lett szép színe, átsült az alja is és roppanós-omlós!