Van úgy, hogy nincs időnk bonyolult süteményeket készíteni, de valami édességre vágyik a család. Ilyenkor jön jól ez a gyors recept, amivel alig van munka, de az íze csodálatos! Ezzel könnyen elbűvölheted a családot!

Hozzávalók

30 dkg liszt
2 pohár joghurt- /150 grammos egy pohár/
1 csomag sütőpor
2 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
csipet só

A sütéshez
olaj
A hempergetéshez 
fahéjas porcukor

Elkészítés

A hozzávalókat egy nagyobb tálba öntjük, és csomómentesre elkeverjük. Sűrű nokedliszerű masszát kell, hogy kapjunk a végére. Egy lábasba kb. 2-3 centinyi olajat öntünk, és felhevítjük.
Majd visszavesszük a hőfokot, és a masszát, két teáskanál segítségével, amit hideg vízbe mártunk a masszát ráhelyezzük és a forró olajba szaggatjuk.

A fánkokat aranyszínűre megsütjük. A kis gombócokat még melegen meghempergetjük a fahéjas porcukorba . Kínálhatjuk lekvárral, csokiöntettel, de önmagában is finom.