Csatlakozz hozzánk

Friss receptek

Hirdetés

Kókuszos kiflicskék, édes finomság, ha valami aprósütire vágysz!

Nem lehet eleget készíteni belőle! Finom, napokig eltartható, már ha addig marad belőle, mert egyszerűen nem lehet egy – két darab után abbahagyni!

Hozzávalók:

tészta:
30 dkg liszt
2 tojássárgája
20 dkg margarin (hideg)
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
kb 3-5 dkg olvasztott margarin a forma kikenéséhez

mártogatni:
 120 g étcsokoládé
1 ek étolaj
kb 5-6 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

Ebből az adagból nekem 37 db kiflim lett. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóit is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk, összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és kb 15 percre a hűtőbe tesszük pihenni.

Utána a tésztát ujjnyi vastagságú hengerekké formáljuk, majd abból kb 4-5 cm-es darabokat vágunk és a margarinnal kikent formákba jól belenyomkodjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon 12 percig sütjük (akkor jó, mikor a széle kissé kezd barnulni).

Ha kihűlt, a formákból kikocogtatjuk a megsült tésztákat (könnyen kijön a formából).

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és hozzákeverjük az olajat. A kiflik végeit belemártogatjuk a csokiba, majd utána belehempergetjük a kókuszreszelékbe.

Sütőpapírra téve hagyjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon.

Nincsenek megjegyzések