Nem lehet eleget készíteni belőle! Finom, napokig eltartható, már ha addig marad belőle, mert egyszerűen nem lehet egy – két darab után abbahagyni!

Hozzávalók:

tészta:
30 dkg liszt
2 tojássárgája
20 dkg margarin (hideg)
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
kb 3-5 dkg olvasztott margarin a forma kikenéséhez

mártogatni:
 120 g étcsokoládé
1 ek étolaj
kb 5-6 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

Ebből az adagból nekem 37 db kiflim lett. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóit is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk, összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és kb 15 percre a hűtőbe tesszük pihenni.

Utána a tésztát ujjnyi vastagságú hengerekké formáljuk, majd abból kb 4-5 cm-es darabokat vágunk és a margarinnal kikent formákba jól belenyomkodjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon 12 percig sütjük (akkor jó, mikor a széle kissé kezd barnulni).

Ha kihűlt, a formákból kikocogtatjuk a megsült tésztákat (könnyen kijön a formából).

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és hozzákeverjük az olajat. A kiflik végeit belemártogatjuk a csokiba, majd utána belehempergetjük a kókuszreszelékbe.

Sütőpapírra téve hagyjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon.