Krémes és nagyon finom, ráadásul nem is nehéz elkészíteni. Nem lehet belőle eleget sütni, mert villámgyorsan elfogy!

Hozzávalók

A mákos piskótához 
180 g cukor
120 g finom liszt
6 db tojás
3 evők víz
0,5 dl olaj
1kk sütőpor
95 g mák őröletlen

A mézes lapokhoz
30 dkg finom liszt
10 dkg porcukor
1 evők méz
7 dkg vaj
2 db tojás
1 kk szódabikarbóna
A krémhez
3 db tojássárgája
15 dkg porcukor
30 dkg vaj
2 csomag vanília pudingpor
7 dl tej

Tetejére
vágott dió csokireszelék

Elkészítés:

A mákos piskóta: A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral majd apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat. Majd hozzáadjuk a mákot is.

A tojásfehérjét habbá verjük és a habot és a sütőporral elkevert lisztet lazán beledolgozzuk a mákos keverékbe. (Nem robotgéppel) Sütőpapírral kibélelt (30 x 20 cm es) tepsiben sütjük 180 fokon kb 20 percig tűpróba. A sütőajtót ne nyissuk ki.

A mézes lapok készítése: Összegyúrjuk a hozzávalókat majd a tésztát kettévesszük és két lapot sütünk. Amiben a mákos piskótát készítettem annak a tepsinek a hátán ( kicsit belisztezve) nyújtottam ki a tésztát és már tehetjük is a sütőbe. 180 fokon 10 percig sütjük.

Krém készítése: A tojássárgákat habosra keverjük a vajjal. A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük majd langyosra hűtjük és összekeverjük a tojásos vajjal.

Összeállítás: Alulra kerül az egyik mézes lap arra a krém majdnem fele utána a mákos piskóta majd újra krém és ismét a mézes lap. A maradék krém mehet a tetejére. Durvára vágott dióval szórtam meg de mehet rá csokireszelék is vagy olvasztott étcsokit csurgathatunk rá. Hűtőben állni hagyjuk pár órát.