Csatlakozz hozzánk

Friss receptek

Hirdetés

Mákos pudingos süti, el se tudod képzelni, milyen nagyon finom!

Krémes és nagyon finom, ráadásul nem is nehéz elkészíteni. Nem lehet belőle eleget sütni, mert villámgyorsan elfogy!

Hozzávalók

A mákos piskótához 
180 g cukor
120 g finom liszt
6 db tojás
3 evők víz
0,5 dl olaj
1kk sütőpor
95 g mák őröletlen

A mézes lapokhoz
30 dkg finom liszt
10 dkg porcukor
1 evők méz
7 dkg vaj
2 db tojás
1 kk szódabikarbóna
A krémhez
3 db tojássárgája
15 dkg porcukor
30 dkg vaj
2 csomag vanília pudingpor
7 dl tej

Tetejére
vágott dió csokireszelék

Elkészítés:

A mákos piskóta: A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral majd apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat. Majd hozzáadjuk a mákot is.

A tojásfehérjét habbá verjük és a habot és a sütőporral elkevert lisztet lazán beledolgozzuk a mákos keverékbe. (Nem robotgéppel) Sütőpapírral kibélelt (30 x 20 cm es) tepsiben sütjük 180 fokon kb 20 percig tűpróba. A sütőajtót ne nyissuk ki.

A mézes lapok készítése: Összegyúrjuk a hozzávalókat majd a tésztát kettévesszük és két lapot sütünk. Amiben a mákos piskótát készítettem annak a tepsinek a hátán ( kicsit belisztezve) nyújtottam ki a tésztát és már tehetjük is a sütőbe. 180 fokon 10 percig sütjük.

Krém készítése: A tojássárgákat habosra keverjük a vajjal. A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük majd langyosra hűtjük és összekeverjük a tojásos vajjal.

Összeállítás: Alulra kerül az egyik mézes lap arra a krém majdnem fele utána a mákos piskóta majd újra krém és ismét a mézes lap. A maradék krém mehet a tetejére. Durvára vágott dióval szórtam meg de mehet rá csokireszelék is vagy olvasztott étcsokit csurgathatunk rá. Hűtőben állni hagyjuk pár órát.

Nincsenek megjegyzések